Anand gálázik

Anand ismét nyert, és már három ponttal vezet

Az indiai Viswanathan Anand nyerte az orosz Vlagyimir Kramnyik elleni sakkvilágbajnoki páros mérkőzés hatodik partiját Bonnban, ezzel 4,5-1,5-re vezet.

2008.10.22 07:50Dechert Áron, ma.hu

Ha viccelni akarnánk, akkor most egy igen magasra feldobott labdát csaphatnánk le. 

Az indiai Anand ugyanis olyan fölényesen vezet Kramnyik ellen, hogy azt is gondolhatnánk: egyfelől nagyon feldobta az indiai sakkozót, hogy a következő szezonban Magyarországon, az Aquaprofit Nagykanizsa csapatában tologatja majd a bábukat, másfelől pedig úgy tűnik, hogy kettőjük közül őt nem csak a pénz érdekli, hanem a győzelem is. 

A 12 játszmából álló összecsapáson a két játékos ugyanis 1,5 millió eurón osztozik egyenlő arányban. 

Ez persze csak vicc, remélhetőleg Kramnyik is komolyan veszi a páros mérkőzést, másfelől pedig sejthető, hogy Anand magyarországi szerepvállalása nagy mértékben egy igen jó PR fogás. Ettől függetlenül szenzáció... 

A világos bábukat vezető címvédő Anand a keddi játszma a 47. lépésében kényszerítette riválisát arra, hogy feladja a partit. 

A hetedik játszmát csütörtökön rendezik és Kramnyik vezeti majd a világos bábukat. Kramnyiknak lassan bele kell húznia, hogy ne szenvedjen szégyenteljes vereséget...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.