A pénz nem minden

Továbbra sem megy a Manchester City-nek

Bár az új arab tulajdonosok révén hatalmas tőke állt a kisebbik manchesteri klub mögé, a csapat egyelőre adós a jó eredményekkel. Tegnap este például csak döntetlent sikerült elérni a majd' végig 10 emberrel játszó Newcastle United ellen.

2008.10.21 09:25koac, ma.hu

Robinho ide, vagy oda egyelőre nem igazán megy a Manchester Citynek a Premier League idei kiírásában. A tegnapi játéknap során ismét csak döntetlenre futotta a Newcastle United otthonában, holott a hazai csapat gyakorlatilag az egész mérkőzésen emberhátrányban játszott. Eleinte persze úgy tűnt, meglehet a győzelem, hiszen éppen az említett Robinho megszerezte a vezetést a kékeknek, a Beye kiállításakor megítélt bűntetőből, ám a mérkőzés ezután úgy alakult, hogy a végén a Citynek az egyenlítésért kellett rohamoznia. S, ez akkor is kellemetlen a csapatra nézve, ha tudjuk, hogy a Newcastle második találata egy hatalmas Dunne öngól formájában érkezett.

Úgy tűnik tehát, a nagy tőke egyelőre nem csinált nagy csapatot a Cityből. Igaz a szezon kezdete előtt már nem volt idő igazi nagybevásárlásra, de az átigazolási piac legdrágább fogásának számító Robinhóval megerősített kerettel a jelenlegi helyzetnél mindenképp előrébb kellene, hogy tartson a gárda. A bajnokságban csupán tízedik helyen szerénykedik a világoskék alakulat, mely eddig éppen feleannyi pontot szerzett, mint a tabella élén álló Chelsea-Liverpool duó.

Ennek fényében igencsak érdekes lehet a téli átigazolási időszak. A tulajdonosváltás óta se szeri, se száma a felröppent neveknek erősítési fronton, s ha addig nem javít a gárda, akkor könnyen lehet, hogy jelentős átalakítások lesznek a keretben. Kérdés, akkorra milyen nagy lesz a csapat hátránya az élbolyhoz képest.

Newcastle United – Manchester City 2-2 (1-1)

Newcastle: Given, Beye, Taylor, Coloccini, Bassong, Geremi, Guthrie, Butt, Duff, Martins (N'Zogbia 72), Ameobi (Carroll 79).

Man City: Hart, Richards (Onuoha 58), Ben-Haim, Dunne, Garrido (Sturridge 83), Wright-Phillips, Kompany, Hamann (Evans 64), Ireland, Jo, Robinho.

Gólszerzők: Robinho (11-esből) a 14. percben, Ameobi a 44 p., Dunne (öngól) a 63 p., Ireland a 86 p.

Kiállítva: Beye a 12. percben

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.