Európai kézilabdakupák

Fontos pontokért küzdenek a magyar BL-szereplők

A minél kedvezőbb helyezésért harcol a hétvégén a kézilabda Bajnokok Ligája négy magyar résztvevője, a Veszprém és a Szeged férfi, valamint az FTC és a Győr női kézilabdacsapata.

2015.11.12 22:30MTI

A veszprémiek, akik jelenleg harmadikak a csoportjukban, Celjében esélyesként lépnek pályára, s az is segítheti őket, hogy több mint ezer szurkolójuk lesz jelen vasárnap Szlovéniában. Jó hír továbbá, hogy most már Nagy Lászlóra is számíthat Xavi Sabaté vezetőedző.

A szegediek a velük szemben két pont hátránnyal álló svéd Kristianstadot fogadják szombaton egy olyan mérkőzésen, amelyen égetően szükségük lenne a győzelemre. A csoportból az első hat helyezett lesz érdekelt a folytatásban, a Tisza-partiak pedig jelenleg ötödikek. A vendégeket erősíti a Veszprémből kölcsönadott, honosított és a magyar válogatottban már bemutatkozott Jamali Iman.

A női BL-ben a Győr és az FTC már továbbjutott a 12-es középdöntőbe, de nem mindegy, hány pontot visz magával a két magyar csapat, ezért roppant fontos, hogy sikerrel vegye a hétvégi akadályt. A ferencvárosiak a horvát Podravka Koprivnicához látogatnak, melyet október 18-án 28-16-ra egyszer már legyőztek. Az ETO-ra lényegesen nehezebb feladat vár a Vardar Szkopje ellenében, mert bár október 17-én 27-22-re nyert idegenben, a macedón csapat játéka azóta jelentősen feljavult.

A női EHF Kupában a Siófoknak nem okozhat gondot a portugál Alavarium/Love Tiles, a Dunaújvárosnak pedig az olasz Conversano legyőzése. A Balaton-partiak már a hétvégén továbbjuthatnak a 16 közé, mivel a rivális feladta a pályaválasztói jogot, így pénteken és szombaton is összecsap a két együttes.

A program:
péntek:
Női EHF Kupa, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
1. mérkőzés:
Siófok KC - Alavarium/Love Tiles (portugál) 18.00

szombat:
Női BL, C csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje (macedón) 16.30
Férfi BL, B csoport, 7. forduló:
MOL-Pick Szeged - Kristianstad (svéd) 19.00
Női EHF Kupa, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
1. mérkőzés:
Dunaújvárosi Kohász KA - Conversano (olasz) 17.00
visszavágó:
Alavarium/Love Tiles (portugál) - Siófok KC, Siófok 18.00

vasárnap:
Férfi BL, A csoport, 7. forduló:
Celje (szlovén) - MVM-Veszprém 15.00
Női BL, B csoport, 5. forduló:
Podravka Koprivnica (horvát) - FTC-Rail Cargo Hungaria, Kapronca 17.25

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.