Labdarúgás

Eb-pótselejtező: a norvégok nagyon ki vannak éhezve a sikerre

Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány csak közvetlenül a magyarok elleni pótselejtezős párharc első, csütörtök esti mérkőzése előtt hirdeti ki kezdőcsapatát.

2015.11.11 19:09MTI

A szakember az oslói Ullevaal Stadionban tartott szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, már szinte teljesen összeállította a kezdő tizenegy névsorát, de nem akarja, hogy a futballisták "kiengedjenek", ezért csak a meccset megelőző értekezleten árulja el nekik a döntését.

"A csapaton belül óriási a lelkesedés, hatalmas motivációt jelent, hogy csak két mérkőzésre vagyunk az Eb-től" - mondta Högmo, s hozzátette, mivel legutóbb 2000-ben szerepeltek a kontinenstornán, nagy lehetőség előtt állnak.

"A norvég labdarúgásnak volt egy sikeres időszaka, de ez nem folytatódott, s közben a nemzetközi futball rendkívüli gyorsasággal fejlődött" - nyilatkozta az 55 éves szövetségi kapitány, egyúttal jelezte: az utánpótlás-nevelésbe fektetett energia és a hosszú távú gondolkodás mostanra hozta meg az eredményét.

"A norvég labdarúgásba visszatért a sikeréhség, nagy a felhajtás és nagyon sokan állnak mögöttünk, mindannyian tudjuk, mennyit jelentene a továbbjutás" - mondta Högmo.

A norvég-magyar pótselejtező első felvonása csütörtökön 20.45-kor kezdődik, a visszavágót vasárnap rendezik a Groupama Arénában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.