Kosárlabda

Jótékonysági akcióval jubilál a győri kosárcsapat

Jótékonysági akcióval ünnepli tizedik születésnapját a bajnoki bronzérmes CMB CARGO UNI Győr női kosárlabdacsapata.

2015.10.29 02:30MTI

A klub honlapjának beszámolója szerint a kezdeményezés a csütörtöki, portugál Ponta Delgada elleni Európa Kupa-mérkőzéssel indul útjára. A "Passzold a labdát a lurkókért" akció célja, hogy a befolyt összeggel a győri Lurkó Alapítvány munkáját segítsék. A tízéves születésnap apropóján tíz labda indul útjára - ötöt már a szerdai sajtótájékoztatón átadtak, öt pedig a meccs szünetében talál majd gazdára -; akihez a labda kerül, annak egy nap után tovább kell passzolnia, s az alapítvány számlájára utalnia felajánlását.

"Mostani szlogenünk, hogy jó jónak lenni. Egyrészt vonatkozik ez a csapat szereplésére, másrészt pedig arra, hogy segítsünk másokat. Ennek mentén hirdetjük meg akciónkat, mely az idei utolsó hazai meccsünkig tart" - jelentette be Fűzy András ügyvezető elnök. Az egyesület a december 9-i, Namur elleni hazai EK-mérkőzésre várja vissza a tíz labdát, akkor derül ki, mennyi pénz folyt be az alapítvány számlájára, amely Zajovicsné Vizer Bernadett elnök szerint idén a gyermek-intenzív osztály számára szeretne egy fontos készüléket vásárolni.

Az első két labdát jelképesen Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő és Radnóti Ákos fideszes alpolgármester indította útnak.

Simon Róbert Balázs kiemelte, két éve a sajnálatos busztragédia után a klubért fogtak össze nagyon sokan, most pedig a csapat buzdít összefogásra másokat.

Radnóti Ákos szerint a város számára kiemelten fontos az alapítványok támogatása, ahogyan a kosarasoké is.

"A tíz év alatt sok minden történt a klubnál, megélték a legnagyobb sikert, s túléltek egy tragédiát is. Természetes volt, hogy az akció mellé állunk, így örömmel passzolom én is tovább a labdát, segítve ezzel a Lurkó Alapítványt, melynek tevékenysége példaértékű" - jelentette ki.

Laklóth Anna csapatkapitány hozzátette, nagyon fontos számukra, hogy a pályán kívül is megmutassák a sport összetartó erejét, s ez a kezdeményezés alkalmas erre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.