CEV-kupa

Nehéz mérkőzésre számít, de optimista a békéscsabai röplabdacsapat

Nehéz ellenfélnek tartják a görög Olympiakoszt a Linamar-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület vezetői, de bíznak a sikeres szereplésben a csütörtöki női CEV Kupa-mérkőzésen.

2015.10.27 17:20MTI
Facebook

Baran Ádám klubelnök sajtótájékoztatón elárulta, sokan próbálták lebeszélni őket a CEV Kupa-indulásról, és tudják, hogy jóval erősebb az ellenfél, de bíznak a "nyáron kiválóan megerősített" csapatban, ezért optimisták. Hozzátette: együttesükben jelenleg hat olyan játékos van, aki a felnőtt válogatott keretének is tagja.

A klubelnök kiemelte: fontosnak tartják, hogy a mostani szezonban Európa legalább négy bajnokcsapata pályára lép a békéscsabai sportcsarnokban. Hangsúlyozta: céljuk a bajnoki cím megvédésén túl a klub története során először megnyerni a Magyar Kupát, a Közép-Európai Ligában pedig a legjobb négy közé kerülni. Eddig két győzelmet könyvelhettek el a regionális nemzetközi sorozatban, és minden meccsüket megnyerték a magyar bajnokságban.

Sasa Nedeljkovic vezetőedző elmondta: a legnagyobb görög röplabdacsapattal mérkőznek, amelyben három válogatott és több nagy hírű, külföldi játékos szerepel, ám úgy fogalmazott: "nekünk is megvannak a fegyvereink". Kifejtette: fontosnak tartja a mentális felkészülést, "és akkor megfelelő ellenfelei leszünk a görögöknek".

Tálas Zsuzsanna, a békéscsabaiak válogatott játékosa úgy nyilatkozott, hogy elsősorban saját játékára kíván koncentrálni a csapat csütörtökön, és a mérkőzésre már három hónapja készülnek.

"Nem lesz egyszerű menet, de meg tudjuk nehezíteni az Olympiakosz dolgát, úgy kell felmennünk a pályára, hogy nem veszíthetünk" - fogalmazott.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere arról beszélt, hogy a női röplabdát a sportszeretők kezdik a békési megyeszékhelyhez kötni, ami nagy siker, ugyanakkor felelősség és kötelezettség is. Közölte: bízik abban, hogy csütörtökön folytatódik a BRSE sikersorozata.

Bíró Csaba, az önkormányzat sportbizottságának elnöke elmondta: a város a klub több fejlesztéséhez - így az öltözők felújításához és a közösségi klubterem kialakításához - biztosította az önerőt, és a jövőben is támogatni kívánja az egyesületet, hogy "a sportolók a szakmai munkára tudjanak koncentrálni".

A mérkőzés csütörtökön 18 órakor kezdődik Békéscsabán, a visszavágót november 11-én rendezik.

Az Olympiakosz az utóbbi három évben a bajnokságot és a kupát is megnyerte Görögországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.