Vitorlázás

Transat Jacques Vabre - Fa Nándor rajtra kész

Vasárnap rajtol el Fa Nándor és társa, Perényi Péter a Spirit of Hungary 60 lábas hajójával a Transat Jacques Vabre (TJV) elnevezésű viadalon, amely az óceán-átkelő vitorlázás egyik legértékesebb versenyének számít.

2015.10.24 19:54MTI

Az MTI-hez eljuttatott szombati hírlevélben Fa Nándor elmondta, hogy a start előtt egy nappal áttanulmányozták a várható időjárási körülményeket, s úgy tűnik, hogy "könnyű szélben" kezdhetik az Atlanti-óceáni erőpróbát, amely legalább három hétig tart. A folytatásban aztán már "kemény körülmények" várják a mezőnyt, benne Fa Nándorékat.

A két évtizede a leghosszabb transz-atlanti, azaz Atlanti-óceán-átkelő vitorlás versenyként számon tartott TJV résztvevői az észak-franciaországi Le Havre-ból rajtolnak, kihajóznak a La Manche csatornán, majd dél-nyugati irányban átvitorlázva az Atlanti-óceánt, 5400 tengeri mérföldet tesznek meg a célig. A 2015-ös TJV célállomása idén is a brazíliai Itajaí városa, mely Rio de Janeirótól 1000 kilométernyire van délre.

A versenyen - annak honlapja szerint - négy különböző kategóriában 42 hajó és 84 vitorlázó indul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.