Johnny Strange mindössze 23 éves volt

Szörnyethalt a szárnyasruhában repülő extrémsportoló

Szárnyasugrás közben szörnyet halt a svájci Alpokban Johnny Strange amerikai extrémsportoló és tévésztár.

2015.10.02 16:42MTI

A svájci rendőrség szerint a 23 éves híresség egy 2000 méter magas szikláról vetette magát a mélybe szárnyas repülőruhában, ám néhány másodperccel később elveszítette stabilitását és a földhöz csapódott.

A csütörtök délben történt szerencsétlenség idején szeles volt az idő a térségben - közölte a rendőrség, amely még vizsgálja a tragédia körülményeit. Strange egy honfitársa társaságában tartózkodott a Gitschen-hegyen és elsőnek ugrott.

Johnny Strange 17 évesen lett híres az Egyesült Államokban azáltal, hogy addigra megmászta a világ hét legmagasabb hegyét. Mindössze 12 éves volt, amikor feljutott az Antarktisz legmagasabb pontjára, a 4892 méteres Vinson-csúcsra.

A tévés személyiségként is ismert Strange tragédiájának helyén, július 10-én is életét vesztette egy amatőr amerikai szárnyasugró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.