Tenisz

Davis Kupa - Izraellel találkozik a magyar válogatott

A magyar válogatott vasárnap győzött Bulgáriában az euro-afrikai zóna II-es csoportjának döntőjében, így léphetett egy osztállyal feljebb.

2015.09.24 09:14MTI

A szerdai chilei sorsoláson kiderült, hogy a magyarok lesznek a pályaválasztók a március 4. és 6. közötti sorra kerülő párharcban. Ezen a szinten szerepel - többek között - a Rafael Nadal vezette spanyol együttes is.

A magyar válogatott vasárnap győzött Bulgáriában az euro-afrikai zóna II-es csoportjának döntőjében, így léphetett egy osztállyal feljebb.

A Davis Kupában a 16 tagú elitet felvonultató világcsoport alatt regionális felosztásban - az amerikai, az ázsiai-óceániai és az euro-afrikai zónában - zajlanak a küzdelmek. A magyar válogatott tavaly még az euro-afrikai zóna legalján, a III-as csoportban szerepelt, és egymás után két évben is sikerült eggyel feljebb lépnie.

A jövő évi első fordulóban a mostani finalisták közül a britek a japánokkal, míg a belgák a horvátokkal találkoznak.

világcsoport:

1. forduló (március 4-6.): Nagy-Britannia - Japán Szerbia-Kazahsztán Olaszország-Svájc Lengyelország-Argentína Franciaország-Kanada Németország-Csehország Ausztrália-Egyesült Államok Belgium-Horvátország

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.