Tömegmozgatás

Kínai Grand Prix súlyemelésben, 160 ezer dollárért

Súlyemelésben szokatlanul nagy pénzdíjért, összesen 160 ezer dollárért versenyeznek a Kínai Grand Prix meghívottjai hétfőtől szerdáig Fucsou városában.

2015.09.18 23:30MTI
freedigitalphotos.net/adam

A házigazdák öt férfi és öt női súlycsoportban írtak ki versenyeket, amelyek nem csupán magasan dotáltak, de a GP legjobbjai egyszersmind kijutnak a jövő nyári riói ötkarikás játékokra, mivel az esemény a nemzetközi szövetség, az Aján Tamás vezette IWF döntése értelmében egyéni olimpiai kvalifikációs viadalnak minősül.

A kategóriagyőztesek valamennyien nyolcezer dollárra számíthatnak, az ezüstérmesek jutalma fejenként öt-, a bronzérmeseké pedig háromezer dollár. Külön premizálják a világcsúcsot elérőket: aki fogásnemi rekordot állít fel akár szakításban, akár lökésben, négyezer dollárt kap, az összetettben az eddigi legjobb eredményt megjavító pedig nyolcezer dollárral gazdagodik.

Mindkét nemnél az alsó súlycsoportok versenyeit rendezik meg - magyar indulók nélkül - Fucsouban, vagyis a férfiaknál 56, 62, 69, 77 és 85, a nőknél pedig 48, 53, 58, 63 és 69 kg-ban hirdetnek végeredményt. A most kimaradó kategóriák - férfi 94, 105 és plusz 105, illetve női 75 és plusz 75 kg - jeles súlyemelői decemberben, a csecsenföldi Groznijban a szintén egyéni olimpiai kvalifikációs IWF Grand Prix-nek számító orosz Elnök Kupán próbálhatnak majd szerencsét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.