Szabadidő

Öttusa-lovardát és kültéri lőállást avattak Székesfehérváron

Öttusa lovardát és kültéri lőállást avattak Székesfehérváron, a Volán Fehérvár sporttelepén.

2015.09.11 01:32MTI

Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke az avatóünnepségen hangsúlyozta, hogy az egész magyar öttusa fejlődését szolgálják majd az új létesítmények, hiszen Székesfehérvár továbbra is kiemelkedő bázisa a sportágnak.

Mint mondta, a kiemelt sportágak fejlesztését célzó kormányzati elképzelések kihirdetésekor olyan típusú beruházások támogatását ígérték, amelyek hosszú távon szolgálják a sportágakat és utánpótlásukat. Úgy vélte, ennek ékes bizonyítéka a székesfehérvári fejlesztés.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, öttusázó olimpiai bajnok kiemelte, hogy a létesítmény a záloga lehet a sportág további fejlődésének.

Vörös Zsuzsanna, a város egyelten olimpiai bajnoka, a Volán Fehérvár öttusa-szakosztályának vezetője örömének adott hangot, hogy a kormány, az önkormányzat, a szövetség és a MOB támogatásával több mint egy évtizedes álmuk vált valóra. Jelezte, hogy a komplexum nem csak edzések, hanem versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz.

Cser-Palkovics András polgármester szerint a szakma elképzelését valósították meg, de komoly összefogás nélkül nem valósultak volna meg a pályák, amelyek a gyerekek jövője érdekében készültek el.

A székesfehérvári klub sikeresen pályázott a saját lovarda megépítésére a MOB kiemelt sportágak fejlesztését célzó programjában. és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál 80 millió forintot nyert el a fejlesztésre. Székesfehérvár önkormányzata pedig saját forrásból további nyolcmillió forintot biztosított a kültéri lőállások megépítésére.

Két lovaglópálya épült: az egyik hetvenszer negyven méteres versenypálya 230 fős lelátóval, a másik hatvanszor negyven méteres bemelegítő pálya, mindkettő textillel kevert versenyhomokkal borított. A pályák mellett zsűritornyot, bírói pulpitust és villanyvilágítást építettek ki, de van egy negyvenszer húsz méteres fedeles pálya is a téli időszakra.

A 38 állásos, fedett kültéri lőtér az új előírásoknak megfelelően épült, a lövők számára rekortánnal borították a lőállásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.