Magyar siker

Mónus József kézsérüléssel állított fel világcsúcsokat a távlövő íjász vébén

A versenyző két világcsúcsot is felállított a nyitónapon a távlövő íjászok 2015-ös világbajnokságán, amelyet az Egyesült Államokban, a Utah állambeli Wendover körzetében rendeznek meg.

2015.09.05 12:55MTI

Posta Pálnak, a Hagyományos Íjászok Világszövetsége magyar alelnökének szombati beszámolója szerint az autós gyorsulási viadalairól is ismert sós síkságon Mónus úgy lett világbajnok a korlátlan erejű amerikai longbow kategóriában, hogy 470,809 méterrel világrekordot ért el, a korábbi csúcsot csaknem 31 méterrel javítva meg. Az ázsiai stílusú, 50 fontra korlátozott íjak kategóriájában ugyancsak sikerült neki a csúcsdöntés 408,52 méteres lövéssel.

Facebook Mónus József László

Mónus József augusztus közepén szenvedett sportbalesetet: véletlenül átlőtte a saját kézfejét. A közösségi oldalán a mai verseny előtt köszönte meg a rajongók jókívánságait:

"Ezúton szeretném megköszönni a szinte olvashatatlan számú több ezer emailt, üzenetet, a megküldött kézkenőcsöket, forrasztófüveket, csodaszereket, jó-tanácsokat, az elmondott biztató szavakat, amik segítségemre voltak felkészülésemben, vagy hogy szinte 10 nap alatt újra tudjak valamilyen szinten erős íjat fogni a kezembe!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.