Magyar siker Milánóban

Kajak-kenu vb - Két magyar bronz parakenuban

Suba Róbert és Geri Dániel egyaránt bronzérmet szerzett a szerdai paradöntők során a milánói kajak-kenu világbajnokságon.

2015.08.19 18:15MTI
MTI/Kovács Tamás

Előbbi versenyző a VL1 sérültségi kategóriában lett harmadik, míg utóbbi a VL3-ban, egyformán 200 méteren.

A parakenuban a V a kenut, a K pedig a kajakot jelöli. Az 1-es sérültségi kategóriába tartozók csak a karjukat tudják használni versenyzés közben, a 2-esben a karjuk mellett a törzsüket is, és minimális lábmunka is megengedett, míg a 3-asban indulók a törzsük és a karjaik mellett a lábukat is tudják használni.

A parakenu 2010 óta hivatalos versenyszám a kajak-kenu világbajnokságon, s 2016-ban, Rióban már a paralimpia műsorában is szerepelni fog.

MTI/Kovács Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.