Európa Liga

Zárt kapuk helyett több ezer néző várja a Videotont Poznanban

Az európai szövetség (UEFA) felfüggesztette a lengyel Lech Poznan labdarúgócsapatára kiszabott zárt kapus büntetést, így a Videoton több ezer hazai szurkoló előtt lép majd pályára csütörtök este, az Európa Liga negyedik selejtezőkörének első mérkőzésén.

2015.08.19 10:58MTI

A poznani együttes - amelyben Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid is légióskodik - honlapjának beszámolója szerint fellebbezésüket az UEFA a múlt hét végén elfogadta, s a további vizsgálatokig engedélyezte a 43 ezer férőhelyes INEA Stadion megnyitását a drukkerek előtt. A Lech a Bajnokok Ligája-selejtező második körében az FK Sarajevo ellen vívott párharc boszniai mérkőzésén történtek miatt kapta a büntetést, szurkolói ugyanis Szarajevóban egy rasszista szövegű transzparenst feszítettek ki, ezért az UEFA a stadionbezárás mellett 50 ezer euró befizetésére is kötelezte a poznani klubot.

A Videotonnál ennél komolyabb problémákkal is küzdenek: Bernard Casoni vezetőedző sorsa a sikertelen bajnoki rajt után egyelőre kérdéses, de Burcsa Győző klubigazgató hétfőn már távozott, kedden Kovács Zoltánt nevezték ki sportigazgatónak. Sajtóhírek szerint Casoni a szerződésbontásról tárgyal a vezetőséggel, így nem is utazott el a csapattal Poznanba, a gárdát a francia szakember segítője, Pető Tamás irányítja majd a lengyelországi EL-meccsen.

A vidi.hu-n az olvasható, hogy a sérüléséből felépült válogatott védő, Juhász Roland tagja a keretnek, ugyanakkor a csatár Feczesin Róbert vírusos fertőzés miatt nem tarthatott a társakkal Lengyelországba.

A Lech a BL-selejtező harmadik körében a svájci Basellel szemben maradt alul, míg a Videotont ugyanebben a szakaszban a fehérorosz BATE Boriszov búcsúztatta. A párharc győztese az EL 48 csapatos csoportkörében folytathatja, a vesztes számára pedig véget ér a nemzetközi kupaszereplés a mostani szezonra.

A magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia Warszawa az ukrán Zorja Luhanszk vendége lesz Kijevben csütörtökön. A korábbi Videoton-csatár a nyári átigazolása után jól kezdett a varsói együttesben, amelynek színeiben eddig hét mérkőzésen hét gólig jutott, az EL-ben három pályára lépése alkalmával kétszer volt eredményes.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

EL-selejtező 4. forduló, első mérkőzések:

Astra Giurgiu (román)-AZ Alkmaar (holland) 18.00 Dinamo Minszk (fehérorosz)-Red Bull Salzburg (osztrák) 18.00 Qabala (azeri)-Panathinaikosz (görög) 18.00 Ajax Amsterdam (holland)-FK Jablonec (cseh) 19.00 FC Krasznodar (orosz)-HJK Helsinki (finn) 19.00 Slovan Liberec (cseh)-Hajduk Split (horvát) 19.00 Molde (norvég)-Standard Liege (belga) 19.00 PAOK (görög)-Bröndby (dán) 19.00 Sparta Praha (cseh)-Thun (svájci) 19.00 Zorja Luhanszk (ukrán)-Legia Warszawa (lengyel), Kijev 19.00 Milsami Orhei (moldovai) - Saint-Etienne (francia) 19.30 Atromitosz (görög)-Fenerbahce (török) 20.00 Rabotnicki (macedón)-Rubin Kazany (orosz) 20.00 Steaua Bucuresti (román)-Rosenborg (norvég) 20.00 Young Boys (svájci)-Qarabag (azeri) 20.00 MSK Zilina (szlovák)-Athletic Bilbao (spanyol) 20.15 SCR Altach (osztrák)-Belenenses (portugál) 20.30 Girondins Bordeaux (francia)-Kairat Almati (kazah) 20.30 Odds BK (norvég)-Borussia Dortmund (német) 20.30 Viktoria Plzen (cseh)-Vojvodina (szerb) 20.50 Lech Poznan (lengyel)-VIDEOTON FC 21.00 Southampton (angol)-Midtjylland (dán) 21.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.