Csúcson

Tour de Hongrie - Tom Thill állt az élre a királyetap után

A kékestetői célba Kusztor Péter csapattársa, a szlovén Andi Bajc küzdötte fel magát elsőként.

2015.08.08 18:23MTI

A luxemburgi Tom Thill állt az élre a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny negyedik, utolsó előtti szakaszát követően, miután a negyedik lett a Karcag és Kékestető közötti 145 kilométeres szombati etapon. Lovassy Krisztián az ötödik, Vígh Zoltán pedig a hatodik helyen ért célba.

A királyetapra 87 fősre olvadt a mezőny. A huszadik kilométer után öten megszöktek, magyar versenyző nem volt közöttük, majd a mátrafüredi emelkedő elejéhez érve az üldözők utolérték a szökevényeket. Ekkor az erejét jól beosztó, londoni olimpikon Lovassy, illetve Vígh a legjobbakkal tudott tartani a hosszú emelkedőn. A kékestetői célba Kusztor Péter csapattársa, a szlovén Andi Bajc küzdötte fel magát elsőként. A sárga trikót a zárószakaszon Thill viselheti.

Eredmények: Tour de Hongrie, 4. szakasz, Karcag-Kékestető, 145 km:
1. Andi Bajc (szlovén, Amplatz-BMC) 3:33:46 óra
2. Patrik Tybor (szlovák, Dukla Trencin) 2 másodperc hátrány
3. Moritz Backofen (német, Team Stötting) 7 mp h.
4. Tom Thill (luxemburgi, Differdange-Losch) 11 mp h.
5. Lovassy Krisztián (Differdange-Losch) 31 mp h.
6. Vígh Zoltán (Veloki Team) 38 mp h.

Az összetett állása 4 szakasz után:
1. Thill 13:08:51 óra
2. Bajc 50 mp hátrány
3. James Early (új-zélandi, Team Stölting) 1:51 p h.
...9. Lovassy 3:39 mp h.
10. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) 3:49 mp h.
...13. Vígh 3:58 p h.

Vasárnap a Gyöngyös és a Budai Vár közötti 105 kilométeres etap megtétele vár a mezőnyre. A rajt 10.30-kor lesz, a befutó várható ideje 13.00 óra.

Az idén 90 esztendős Tour de Hongrie-n - amelyet hétéves szünet után rendeznek meg újra - hat nap alatt 700,2 kilométert tesz meg a nemzetközi mezőny. A 25 országot képviselő versenyzők világranglista-pontokért és olimpiai kvalifikációs pontokért is küzdenek, a Tour de Hongrie ugyanis a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárában 2.2 kategóriás versenyként szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.