Újabb kokain-botrány

Megszólalt Kucsera Gábor

"A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni."

2015.08.06 10:54ma.hu

Mint ahogyan azt már a ma.hu is megírta, pozitív lett a kajakos Kucsera Gábor július közepén elvégzett drogtesztje. A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) eddig rendelkezésre álló információi szerint kokaint fogyaszthatott a korábbi világ- és Európa-bajnok, aki ugyan az elmúlt években már nem ért el jelentős nemzetközi eredményt, de a két hét múlva kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs vb-n K-1 1000 méteren indult volna.

A vétség, amelyet a versenyző sem tagad, és a várható szankciók, minden bizonnyal pályafutásának végét jelentik majd - olvasható a szövetségi tájékoztatásban. A 32 éves Kucsera válogatottbeli kerettagságát azonnali hatállyal megszüntették.

"Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek" – mondta Kucsera Gábor a blikk.hu-nak.
Május elején két másik kajakos, Csipes Tamara és Dombvári Bence bukott meg kokainfogyasztás miatt. A szövetség az óta heti rendszerességgel ellenőriz, ezzel már a harmadik kajak-kenus bukott le.

Azzal, hogy a magyar szövetség az elmúlt hónapokban több millió forintot költött a versenyzők ellenőrzésére, az MKKSZ elnöke szerint az a cél, hogy a fiatalok tanuljanak a Kucsera Gáboréhoz hasonló negatív példákból is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.