Vizes vb

Megvan a nyolcadik úszóvilágcsúcs is

Hat egyéni világrekord után szerda délelőtt két váltócsúccsal gyarapodott a "legek" száma a nagymedencés úszóknál a kazanyi vizes világbajnokságon.

2015.08.05 13:32MTI

A negyedik napi selejtezőkben a vegyes vegyesváltók versengésében előbb saját futamában az oroszok négyese módosította az ausztrálok által 2014. január 31. óta tartott 3:46.52 perces eredményt 3:45.87-re, majd nem sokkal később az Egyesült Államok Ryan Murphy, Kevin Cordes, Kendyl Stewart, Lia Neal alkotta kvartettje javította tovább 3:42.33 percre a hazaiak tiszavirágéletűnek bizonyult világcsúcsát.

A két férfi és két női versenyző alkotta vegyesúszó staféták a tavalyi berlini Európa-bajnokságon mutatkoztak be. A szám, amely az olimpiai műsorban eddig nem kapott helyet, először szerepel a világbajnokság programjában.

Az oroszországi vb-n a két váltócsúcs előtt a svéd Sarah Sjöström női 100 méter pillangón kétszer döntött rekordot, női 1500 méter gyorson az amerikai Katie Ledecky, női 200 méter vegyesen Hosszú Katinka, férfi 50 méter mellen pedig előbb az előfutamban a dél-afrikai Cameron van der Burgh, majd az elődöntőben a brit Adam Peaty úszta minden idők legjobb eredményét.

A két évvel ezelőtt rendezett barcelonai vb-n hat világrekord született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.