Sportlövő Eb

A mezőny végén a magyarok férfi központi gyújtású pisztolyban

Boros György a 36., Szabó Béla pedig a 38. helyen végzett a szlovéniai Mariborban pénteken zárult sportlövő Európa-bajnokság záró számában, a férfi központi gyújtású pisztolyosok 42 fős versenyében.

2015.07.31 17:58MTI

A viadal honlapja szerint Boros 557, Szabó pedig 556 körös eredménnyel fejezte be a küzdelmet. A győzelmet 595 körrel a német Christian Reitz szerezte meg.

A magyarok két arany- és három bronzéremmel zárták a kontinensviadalt, amelyen Szabián Norbert és Csonka Zsófia olimpiai kvótát szerzett.

A már biztos riói induló Sidi Péter megnyerte a nagyöbű szabadpuska 3x40 lövés összetett számot, majd harmadikként zárt a standard puska 300 méteres számban. Csonka a sportpisztolyosok 30+30 lövéses számában győzött, s ezzel indulási jogot szerzett a jövő évi játékokra, míg Szabián az 50 méteres kisöbű szabadpuska fekvő versenyszámban elért negyedik helyével jutott kvótához.

A Sike József, Tasi Tamás, Boros László összeállítású futócéllövő csapat előbb a 40 vegyes versenyben, majd a 30+30 lövéses számban is harmadik volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.