250 millió font hiányzik?

Gazdasági válság: hiány a londoni olimpiai faluban

A világméretű gazdasági válság legújabb hatásaként a 2012-es londoni olimpia egyik vezetője bejelentette: az olimpiai falu építésénél 200-250 millió fontos hiánnyal számolnak.

2008.10.09 14:24MTI/Dechert Áron, ma.hu

Sajnos csak napok kérdése volt, hogy a gazdasági válság hatása komoly rést üssön a sport valamelyik ágazatán.

A legfrissebb hírek szerint éppen az olimpiai szféra sínyli meg talán a legerőteljesebben a világméretű válságot, hiszen a négy év múlva rendezendő londoni olimpia költségvetésében támadt egy igen komoly lyuk.

John Armitt, a londoni ötkarikás játékok előkészületeiért felelős egyik vezető hangsúlyozta: amikor a terveket készítették, ahhoz képest a gazdasági környezet megváltozott, most nehezebben kapnának banki kölcsönt.

Jelenleg 200-250 millió fontos hiánnyal kalkulálnak az olimpiai falu már zajló építésénél, a lakások számát csökkenteni kell 4200-ról 3300-ra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.