Siker!

Öttusa-vb - Tizenötödik a magyar páros a vegyesváltóban

Tizenötödik helyen végzett az Alekszejev Tamara, Harangozó Bence páros a berlini öttusa-világbajnokság vegyesváltójában.

2015.07.05 19:30MTI

A magyarok a 2x100 méteres úszásban a 14. legjobb időt érték el, majd vívásban tizennyolcadikak lettek, így két szám után a 18. helyen álltak a húszcsapatos mezőnyben.

A lovaspályán, melyen mindkét váltótagnak nyolc szólóakadályon kellett túljutnia, nem hibáztak, csupán kilenc másodperces időtúllépés miatt kaptak kilencpontos levonást.

A kombinált számnak tizenötödikként vághattak neki, jelentős hátránnyal a mezőny első felében állókhoz képest. A csapattagoknak két lövészettel 2x800 métert kellett futniuk. Alekszejev az első sorozatban hat, a másodikban nyolc kísérletből ért el öt találatot, míg az őt váltó Harangozónak hat, illetve öt lövésre volt szüksége az öt zöld lámpához. A jó lövészet ellenére csak a pozíciójuk megőrzése jött össze a magyaroknak, előre lépni nem tudtak.

Az élen nagy verseny alakult ki az utolsó aranyéremért, amely végül nem az élről induló oroszoknak, hanem a pontosabban lövő és jól is futó cseheknek jutott. A harmadik helyre az amerikaiak jöttek be.

A végeredmény:

vegyes váltó, világbajnok:
Csehország (Natalie Dianova, Jan Kuf) 1476
2. Oroszország (Anna Burjak, Makszim Kusztov) 1468
3. Egyesült Államok (Margaux Isaksen, Nathan Schrimsher) 1461
...15. Magyarország (Alekszejev Tamara, Harangozó Bence) 1373 (úszás: 2:03.43 perc/330 pont, vívás: 13 győzelem/25 vereség/168 pont, lovaglás: 291 pont, lövészet-futás: 11.56 perc/584 pont)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.