Egészség

Sport-rekreációs fejlesztés indul Újpesten

Újpest önkormányzata és az Újpesti Torna Egylet (UTE) együttműködésében, kormányzati támogatással magas színvonalú, többcélú sportközpont létesül a kerületben.

2015.07.05 04:35MTI

A szombati sajtóközlemény szerint, amelyet Wintermantel Zsolt polgármester és Őze István, az UTE klubigazgatója látott el kézjegyével, közel 20 hektáros sport-rekreációs fejlesztés valósul meg a Szilágyi Út-Tábor utca-Pálya utca-Erdősor utca által körülhatárolt, jelenleg is sportcélú területen.

"A megkezdett beruházások folytatásában óriási változást jelent, hogy Magyarország Kormánya a 2016. évi költségvetésének XX. fejezetében a fővárosi sportegyesületek támogatására jelentős összeget különített el, mely alapján több milliárd forint értékű sport-rekreációs fejlesztés valósulhat meg" - olvasható a közleményben.

A fejlesztés eredményeképpen többek között multifunkcionális sportcsarnokot, edzőpályákat, tömegsport-jégcsarnokot, tenisz-, streetball- és strandröplabdapályákat, futballpályákat, hosszútávfutókört, atlétika pályát, illetve hozzá kapcsolódó kiszolgáló építményeket, öltözőket, konditermet és egészségállapot-felmérő központot magába foglaló sportcentrum alakulhat ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.