Tenisz - Wimbledon

Babos cseh ellenféllel kezd, utána Serena Williams jöhet

Babos Tímea a cseh Petra Cetkovska ellen kezdi meg szereplését a hétfőn elrajtoló 129. wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.

2015.06.26 13:16MTI

A Grand Slam-torna egyetlen főtáblás magyarjának - aki 93. a világranglistán - első ellenfele 161. a WTA-rangsorban, de három éve még a 25. helyen állt, és idén a selejtezőben kezdte meg szereplését. Ez lesz kettejük első összecsapása.

"Egy korábbi top 30-as, sérülésből visszatérő, de jól játszó Cetkovska lesz az ellenfelem. Természetesen megteszek mindent a győzelemért. Majd meglátjuk" - nyilatkozta honlapján a soproni teniszező, akire győzelem esetén a második fordulóban vélhetően a világelső és 20-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams vár.

Babos párosban tavaly döntőt vívott a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán Wimbledonban, s idén negyedikként emelték ki őket a londoni szervezők. A magyar játékos vegyespárosban az osztrák Alexander Peyával lép majd pályára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.