Iron Lady

Hosszú Katinka átúszik Amerikába

Az európai fellépések után megint a tengerentúlon folytatja versenyszezonját Hosszú Katinka, akit az egyik sztárfellépőként mutat be a tavaly novemberben kezdődött Arena Pro Swim sorozat záróeseményének honlapja.

2015.06.17 17:34MTI

A csütörtöktől vasárnapig tartó Santa Clara-i viadalra úgy érkezik a magyar világ- és Európa-bajnok, hogy öt állomás után vezet a nők összetett pontversenyében, s ha nyer, akkor övé a széria győztesét megillető 10 ezer dollár. Ugyanakkor mivel nem amerikai állampolgár - olvasható az Egyesült Államok sportági szövetségének weboldalán -, az egyéves használatra felkínált BMW-t mint az első hellyel együttjáró különdíjat nem kaphatná meg.
Különösen kiemelt figyelem övezi a hazaiak közül a 18-szoros olimpiai bajnok, a visszavonulását követően a versenyzéshez tavaly tavasszal visszatért Michael Phelpset, akinek a sorozat előző viadala, Charlotte-ban nem sikerült igazán jól. Így a Santa Clara-i megméretés esetleg dönthet további karrierjéről is, mivel a jövő nyári riói ötkarikás játékokat célba vevő úszóklasszis újabb gyenge teljesítmény esetén lehet, hogy felhagy a 2016-os olimpián való indulás tervével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.