Női kosárlabda Eb

Igazi kosárcsemege is lesz Debrecenben

Igazi csemegére is számíthatnak azok, akik kilátogatnak a magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság debreceni középdöntőjének szerdán kezdődő küzdelmeire.

2015.06.17 06:30MTI

A hajdúsági helyszínen kedden tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a pénteken esedékes francia-török párharcon a két évvel ezelőtti kontinensviadal ezüst- és bronzérmese küzd meg egymással a Főnix Csarnokban.

Széles Diána alpolgármester arról beszélt, hogy Debrecen immár a 38. világversenynek szolgál otthonául. A városvezető a városban töltött vendégéjszakák szempontjából is kiemelte a rendezvényt, mivel a csapatok és kísérőik hat napot töltenek Debrecenben. Mint kiderült, sikerként könyvelik el, hogy Debrecen részese lehet az Eb lebonyolításának.

Makray Balázs helyszínkoordinátor azt emelte ki, hogy Debrecenre lehet számítani, hiszen megfelelő infrastruktúrával és humánerőforrással rendelkezik világversenyek megrendezéséhez.

A debreceni középdöntős csoportban - melyben Montenegró, Franciaország, Csehország, Fehéroroszország, Görögország és Törökország válogatottja szerepel - szerdán, pénteken és vasárnap rendezik a mérkőzéseket, amelyek mindhárom napon 15.30-kor, 18.00-kor és 20.30-kor kezdődnek. A napijegy három eurónak megfelelő összegbe kerül.

A középdöntő másik hatosa Győrben küzd meg egymással, mindkét csoportból a legjobb négy jut az egyenes kieséses szakaszba, melynek mérkőzéseit a budapesti Syma-csarnokban rendezik. A döntő nyertese kvótát szerez a jövő évi riói olimpiára, míg a 2-5. helyezett indulhat egy év múlva az ötkarikás játékokat megelőző selejtezőtornán. Mindkét házigazda, azaz a magyar és a román csapat is már a csoportkörben búcsúzott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.