Izland, Lengyelország, Svédország

Férfi kézilabda Eb: második kalapban a magyarok

A selejtezőben hibátlan teljesítménnyel csoportelső magyar kézilabda-válogatottat a második kalapból húzzák ki pénteken a férfi Európa-bajnokság csoportsorsolásán.

2015.06.15 14:39MTI

Az európai szövetség hétfőn hozta nyilvánosságra a kiemelést, s amint azt a magyar szövetség honlapja hangsúlyozza, a nemzeti csapat biztosan nem kerülhet egy csoportba a hozzá hasonlóan második négyesbe került házigazda lengyel, valamint a svéd és az izlandi válogatottal.

A január 15. és 31. között sorra kerülő kontinensviadalon a csoportok első három helyezettje jut majd a középdöntőbe.

Az Európa-bajnokság kiemelt jelentőségű az olimpiai kvalifikáció szempontjából, ugyanis a győztes egyenesen kijut a riói játékokra, míg további két helyet osztanak ki a jövő tavaszi selejtezős tornákra.

Férfi Európa-bajnokság, kiemelés:
1. kalap: Dánia, Franciaország, Horvátország, Spanyolország
2. kalap: Izland, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Svédország
3. kalap: Fehéroroszország, Macedónia, Németország, Oroszország
4. kalap: Montenegró, Norvégia, Szerbia, Szlovénia

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.