Cselgáncs GP

Több mint 500 dzsúdós a Papp László Arénában

Több mint 500 dzsúdóst várnak jövő hétvégén a második alkalommal sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs budapesti Grand Prix-versenyre.

2015.06.03 13:46MTI

A százezer dollár összdíjazású viadal szerdai sajtótájékoztatóján Marius Vizer elmondta, örül, hogy tavaly a magyar főváros is része lett a pénzdíjas sorozatnak. Hozzátette, mivel a múlt héten lemondott a több mint száz olimpiai és nem olimpiai sportág nemzetközi szövetségét, valamint nagyszabású sportesemények szervezőit tömörítő SportAccord elnöki tisztségéről, minden energiáját a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség irányításának tudja szentelni.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára közölte, a kormány álláspontja szerint van értelme ezeket a versenyeket Budapestre hozni, mivel a nagy érdeklődés jelzi, hogy a magyarok jó házigazdák.

"Egy éve 53 ország 450 versenyzője látogatott hozzánk, idén már 72 ország 512 cselgáncsozóját láthatjuk vendégül" - emelte ki.

Tóth László, a magyar szövetség első embere emlékeztetett, hogy az idei GP már száz százalékban ad pontot a riói olimpiai kvalifikációs rangsorba, ami pedig a közönséget illeti, nem sok jegy van már a Papp László Sportaréna pénztáraiban.

"Ez a verseny is egy fontos állomása annak a folyamatnak, melynek végcélja a 2017-es budapesti világbajnokság sikeres lebonyolítása" - tette hozzá.

A GP-n súlycsoportonként négy hazai dzsúdós léphet tatamira, a hazai válogatott 44 főből - 26 férfiból és 18 nőből - áll majd. A csapat célja két érem és két pontszerző hely.

A tavaly világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián térdsérülése miatt vélhetően a hónap végén a bakui Európa Játékok keretében sorra kerülő Európa-bajnokságot is kihagyja. A budapesti viadalon kétséges a dzsúdóhoz visszatért Mészáros Anett részvétele is.

"Három hónapja műtötték a térdemet, már edzek, de ötven százalék, hogy indulok a GP-n" - mondta az MTI-nek a négyszeres vb-érmes cselgáncsozó.

A Papp László Sportarénában öt olimpiai, tíz világ- és 60 Európa-bajnok - köztük Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva és Joó Abigél - lép tatamira.

A verseny mindkét napján a selejtezők 9, az éremcsaták pedig 17 órakor kezdődnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.