FIFA

Joseph Blatter azonnali hatállyal lemondott

Joseph Blatter lemondott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáról négy nappal azután, hogy újraválasztották.

2015.06.02 19:06MTI

A 79 éves svájci sportdiplomata mindezt a zürichi FIFA-központban tartott sajtótájékoztatón jelentette be lemondását, arra hivatkozva, hogy nem mindenki támogatja mandátumát, ám a FIFA és a futball érdekei mindennél fontosabbak számára.

"Most időre van szükségünk, hogy megtaláljuk a lehető legjobb jelöltet" - tette hozzá Blatter, akinek egyébként pénteken ötödszörre szavaztak bizalmat a FIFA-tagok, miután a második körben visszalépett egyetlen kihívója, a Ali bin al-Husszein jordán herceg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.