Labdarúgás

FIFA: eredménytelen volt az elnökválasztás első fordulója

Mivel egyik jelölt sem kapta meg a szavazatok kétharmadát, így eredménytelenül zárult a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökválasztásának első fordulója a szervezet Zürichben zajló 65. kongresszusán.

2015.05.29 19:16MTI

Az ötödik ciklusára pályázó svájci Joseph Blattert 133-an támogatták, míg 39 éves kihívója, Ali bin al-Husszein jordán herceg 73 voksot kapott az első körben.

A FIFA 209 tagországának küldötte adta le voksát - ebből 206 volt érvényes -, azaz 140 szavazatra lett volna szükség ahhoz, hogy már az első fordulóban eldőljön az elnökválasztás.

A választás hamarosan kezdődő második fordulójában már az egyszerű többség is elegendő a győzelemhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.