Blatter érvei ellenére is

A palesztinok fenntartják kérelmüket Izrael FIFA-tagságának felfüggesztéséről

A palesztinok Joseph Blatternek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének kérése ellenére is fenntartják követelésüket, hogy május 29-én a tagországok szavazzanak Izrael FIFA-tagságának felfüggesztéséről.

2015.05.20 16:27MTI

A FIFA vezetője szerda délután Rámalláhban Dzsibril Radzsúbbal, a palesztin szövetség elnökével találkozott, aki kijelentette, nem vonják vissza az izraeli szövetség felfüggesztésére vonatkozó kérésüket, amit a szervezet következő kongresszusán kívánnak szavazásra bocsájtani.

Radzsúb elutasította Blatter javaslatát, hogy Izrael és a Palesztin Hatóság válogatottja játsszon egymással egy barátságos mérkőzést Zürichben, mert válasza szerint ehhez még nem értek meg a feltételek.

A palesztinok a sportolóik elé gördített - a Gázai övezet és Ciszjordánia közötti - utazási nehézségekre, valamint sporteszközök importkorlátozására és külföldi sportolók, illetve csapatok fogadásának akadályozására hivatkozva kérték az izraeli tagság felfüggesztését. Az izraeliek ugyanakkor azt állítják, hogy nem tehetnek a biztonsági okokból meghatározott utazási és importkorlátozásokról.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerda reggel találkozott Blatterral és bemutatta a palesztinok panaszainak orvoslására tett jeruzsálemi javaslatokat. Megígérte, hogy személyesen részt vesz a két ország közötti barátságos mérkőzésen, továbbá arra kérte a FIFA elnökét, hogy akadályozza meg a "sport politizálását", ami szerinte tönkreteheti a szervezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.