Vizes vb 2017

Így fog kinézni a Dagály Uszodaközpont

Pénteken letették a 2017-es vizes vb fő helyszínének alapkövét. Látványvideót is készítettek a megvalósítandó tervekről.

2015.05.16 09:14ma.hu
kormany.hu

Közösen tette le a 2017-es vizes világbajnokság fő helyszínéül szolgáló Dagály Uszodaközpont alapkövét Orbán Viktor miniszterelnök, Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A miniszterelnök az eseményen mondott beszédében Magyarországot bátornak nevezte, utalva a válság leküzdésére, az ország talpra állítására és a vizes világbajnokság megrendezésére is. Szavai szerint az ország előrelép, bizonyít és nem számít, hogy szorít az idő és vannak akadályok, mert erre a válasz az összefogás.

Azt is megfogalmazta, hogy Magyarország nem egyszerűen a rendezője, hanem valódi házigazdája lesz a vb-nek. Utalt arra, hogy a Dagály területén épülő vízi központ alapköve egy startkövet is jelent, amelyről olyan felkészültséggel, merészséggel és lelkesedéssel kell elrugaszkodni, amilyennel a világhírű magyar úszók szoktak a medencébe ugrani.

Orbán Viktor azt is hangoztatta, hogy a világbajnokságnak és a hozzá kapcsolódó beruházásoknak az egész ország a nyertese lesz, magyarok ezreinek ad munkát és magyar cég építi fel az uszodaközpontot, amely a hazai úszósikerekhez méltó helyszín lesz.

Sok sikert kívánt Budapestnek ahhoz, hogy a sport történelemkönyvébe is beírja a nevét. "Ide nekünk az oroszlánt is, jöjjön hát az egész világ!" - zárta beszédét Orbán Viktor.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.