Női röplabda NB I

A címvédő bajnokokat köszöntötték Békéscsabán

Győzelmi szalagot és serleget adott át péntek este Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Kiss Tibor alpolgármester a Linamar-BRSE női röplabdacsapat tagjainak, akik szerdán megvédték bajnoki címüket.

2015.05.15 21:15MTI

Szarvas Péter elmondta: az elmúlt napokban Békéscsaba röplabdalázban égett, "hiszen az egész város szereti a BRSE-t". Hozzátette: tavaly kisebb csodaként élte meg, hogy bajnok lett a csapat, míg a mostani győzelmet igazi csodának tartja, mert mint mondta, másodjára nehezebb nyerni, az ellenfelek ugyanis sokkal jobban figyelik a címvédőt. Hangsúlyozta: a második aranyérem arra kötelezi a csapatot, hogy továbbra is sikeres legyen.

Kiss Tibor alpolgármester is gratulált a bajnokoknak, és a szurkolók lelkes taps- és füttyáradata közepette megköszönte nekik a felejthetetlen pillanatokat.

"A ti sikereitekben sikerült egy kicsit nekünk is megfürödni" - fogalmazott. Kormos Mihály, a csapat szakmai igazgatója az ünnepségen elmondta: nem volt egyszerű megszerezni az első bajnoki címet sem, a címvédéshez pedig még többet kellett dolgozniuk, végül azonban beérett a sok munka.

Baran Ádám klubelnök kijelentette: a jövőben is a saját nevelésű utánpótlás-játékosokra kívánnak elsősorban támaszkodni, s őket kiegészítendő gondolkoznak idegenlégiósok leigazolásában. Elmondta: leadták a nevezést a Közép-Európai Ligába és a Challenge Kupába is, továbbá engedélyt kértek a Magyar Röplabda Szövetségtől a CEF Kupába való nevezéshez.

Soós Nikolett csapatkapitány úgy nyilatkozott: nem született békéscsabaiként óriási megtiszteltetés a számára, hogy ő lehet a csapatkapitány. Elárulta: a szezon elején még nem bízott abban, hogy sikerül megvédeni a bajnoki címüket.

A Linamar-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szerdán védte meg címét azzal, hogy a döntő sorozat negyedik összecsapásán hazai környezetben négy játszmában győzött a Vasas ellen, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot. A békéscsabai együttes története második bajnoki aranyérmét érdemelte ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.