Programajánló

Olimpia előselejtező jégkorongtornát rendeznek Budapesten

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) Prágában zajló kongresszusán eldőlt, hogy jövő februárban Magyarország lehet a házigazdája az egyik olimpiai előselejtező tornának.

2015.05.14 14:59MTI

A Magyar Jégkorong Szövetség csütörtöki közleménye szerint a február 12-14-én sorra kerülő eseményen Lengyelországgal, Litvániával, és egy korábbi selejtezőkörből érkező együttessel találkozik majd a magyar válogatott, amely április végén éppen Lengyelországban, az utolsó fordulóban a házigazdákat legyőzve jutott fel a világelitbe.

A jövő februári tornáról az első helyezett jut tovább, s Lettországban, Rigában harcolhatja ki az ötkarikás szereplés jogát. Annak a viadalnak a győztese szerepelhet a 2018-as pjongcsangi olimpián.

A magyarok az 1964-es innsbrucki játékok óta nem játszottak olimpián.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.