Labdaleeresztős ügy

Bradyt eltiltották, a New Englandet súlyosan megbüntették

A "labdaleeresztős ügy" kapcsán a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) négy mérkőzésre eltiltotta Tom Bradyt, a címvédő New England Patriots irányítóját, emellett az egyesületet egymillió dollárra megbüntette és két draftjogtól is megfosztotta.

2015.05.12 09:01MTI

Az NFL honlapjának beszámolója alapján a négyszeres Super Bowl-győztes játékost, valamint klubját azért büntették meg, mert az Indianapolis Colts elleni főcsoport-döntőben - amelyet fölényesen, 45-7-re nyert a New England - leeresztették azokat a labdákat, amelyekkel támadtak, annak érdekében, hogy azokat könnyebb legyen elkapni. Érdekesség, hogy csak az első félidőben használták ezeket a puhább játékszereket, s ekkor még csak 17-7 volt az állás.

Az ügyről 246 oldalas jelentés született, amely szerint valószínűleg a Patriots két alkalmazottja volt a bűnös, s Brady is tudhatott a dologról.

A játékos ügynöke egy közleményben már jelezte, hogy három napon belül mindenképpen fellebbezni fognak az ítélet ellen, amely "nevetséges és nincsen semmilyen törvényi alapja."

A Pats egymillió dolláros büntetése rekord a liga történetében, és még a jövő évi első körös, valamint a 2017-es negyedik körös draftjogáról is le kell mondania.

A klub életében nem ez volt az első botrány: a 2007-es kémkedési ügyben - amelyben kiderült, hogy a New England levideózta és megfejtette a rivális New York Jets titkos jelzéseit - 500 ezer dolláros büntetést kapott, és egy draftjogot veszített el.

A New England legutóbb a 2008-as szezonban játszott Brady nélkül, akinek akkor az első fordulóban elszakadt a térdszalagja. Akkor a gárda 11 győzelemmel és 5 vereséggel zárta az alapszakaszt és éppen lemaradt a rájátszásról.

A New England így várhatóan Jimmy Garoppolóval kezdi majd az idényt, Brady a jelenlegi büntetés mellett éppen az Indianapolis Colts elleni rangadón térhet vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.