Riói kvóta

Éremeséllyel megy a magyar csapat a tekvondó-vb-re

Hat magyar versenyző utazott el az oroszországi Cseljabinszkben kedden kezdődő tekvondó-világbajnokságra, amelynek a jövő évi riói olimpiai kvóták megszerzése szempontjából is nagy jelentősége van.

2015.05.11 10:34MTI

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Tóth Balázs, a csapatot felkészítő válogatott edző lát esélyt az éremszerzésre, ugyanakkor kiemelte, hogy ehhez minden mérkőzésen tökéletesen kell koncentrálniuk a sportolóknak.

"Úgy alakítottuk az egész éves versenynaptárat, hogy a lépés a világbajnokságra jöjjön ki, így az összes fontos taktikai, technikai elemen végigmentünk, gyakoroltuk. Egy héttel a vb előtt el is fáradtak a sportolók, de ez normális ebben a szakaszban" - mondta Tóth Balázs.

A szakember hozzátette, egyik magyar versenyző sem lesz kiemelt, s mivel nagy a mezőny, akár négy mérkőzést is meg kell vívniuk ahhoz, hogy a legjobb négybe jussanak.



Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke szerint Kotsis Edina és Gonda Ivett éremesélyesként utazik Cseljabinszkbe, de esetükben sem jelenthető ki elvárásként a dobogós hely, hiszen az adott napi teljesítmény sok mindenen múlik.

A vb-n elért eredmények 12-es szorzóval számítanak a világranglistába, amelynek év végi állása alapján 48 tekvondós riói olimpiai indulási jogot szerez. A nemzetközi sportági szövetség (WTF) szervezésében decemberben sorra kerülő Grand Prix-döntő után egy héttel ugyanis a WTF olimpiai ranglistát ad ki, amely alapján mindkét nemnél súlycsoportonként az első hat helyezett, így összesen 48 (24 férfi és 24 női) versenyző szerez a nemzetének kvótát.

A cseljabinszki vb kedden kezdődik és jövő hétfőn zárul. A férfiaknál 68 kilogrammban Kazinczy Viktor, a nőknél 46 kilóban Lipcsei Claudia, 49 kg-ban Gonda Ivett, 53 kg-ban Ducz Barbara, 57 kg-ban Kotsis Edina, a 62 kilósok mezőnyében pedig Braun Tímea lesz érdekelt magyar részről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.