Labdarúgó NB I

Győzött, ezzel európai kupaszereplő az MTK

Az MTK egy góllal legyőzte a Puskás Akadémia csapatát a labdarúgó NB I 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel biztosan európai kupaindulásra jogosító helyen végez majd.

2015.05.08 18:18MTI
MTI/Illyés Tibor

Mivel a Magyar Kupa döntőjében a már bajnok Videoton és a jelenleg második - negyediknél hátrébb biztosan nem szoruló - Ferencváros csap össze, az NB I negyedik helyezettje is indulhat majd az Európa Liga selejtezőjében. Márpedig az MTK a Bozsik Stadionban aratott pénteki győzelmével annál hátrébb már nem végezhet.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
MTK Budapest-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 400 néző, v.: Szilasi
gólszerző: Csiki (61.)
sárga lap: Szélesi (20.), Hudák (64.)

MTK Budapest: Hegedűs L. – Poór, Vukmir, Vass Á., Hajdú – Horváth Zs. (Vadnai, 86.), Thiam, Kanta, Pölöskei, Csiki (Bese, 74.) – Torghelle

Puskás Akadémia: Danilovic – Fiola, Tar, Kelic, Spandler (Kleinheisler, 69.) – Szélesi, Fabio, Tóth B., Hudák (Zsótér, 88.) – Tischler (Makrai, 77.), Lencse

Nagy lendülettel kezdett az MTK, két gyors helyzettel jelezte, hogy fontos neki a három pont megszerzése. A folytatásban is egyre-másra szövögette akcióit, többször a Puskás Akadémia védői mögé került, de a lehetőségei továbbra is kimaradtak. Eközben a többnyire a fővárosi csapat feltartóztatására berendezkedő vendégegyüttesnek is akadt nagy helyzete, s akár a vezetést is megszerezhette volna.

Az első félidő változatos játékot hozott sok helyzettel és kapufákkal, a második elején viszont gyakorlatilag egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. Az MTK egy szépen kijátszott akcióból szerezte meg a vezetést 60 perc elteltével, ezután pedig ismét élénkebbé vált a játék. Mindkét oldalon adódtak újabb gólhelyzetek, ám az eredmény már nem változott.

MTI/Illyés Tibor


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.