A kormány ajándéka

135 milliós fejlesztést adtak át a szolnoki vízisporttelepen

A Magyar Sport Napján a kormány ajándéka az ország egyik legnépszerűbb edzőközpontja, a szolnoki telep 135 millió forintos fejlesztésének átadása, melynek keretében a komplexum egyebek mellett új szállásépülettel és csónaktárolóval gyarapodott.

2015.05.06 15:54MTI
MTI/Mészáros János

A magyar kajak-kenusok annyi örömet okoztak a nemzetnek az elmúlt időszakban, ami indokolttá teszi, hogy mindezt körülményeik javításával köszönje meg az ország - jelentette ki Simicskó István sportért felelős államtitkár a felújított és bővített Holt-Tiszai Vízisport Telep szerdai ünnepélyes átadásán, Szolnokon.

Simicskó István köszöntőjében hangsúlyozta: a kajak-kenu méltán szerepel a kiemelt sportágak között, hiszen a legsikeresebbek egyike. Jelezte: a Magyar Sport Napján a kormány ajándéka az ország egyik legnépszerűbb edzőközpontja, a szolnoki telep 135 millió forintos fejlesztésének átadása, melynek keretében a komplexum egyebek mellett új szállásépülettel és csónaktárolóval gyarapodott.

Csipes Tamara és Dombvári Bence pozitív drogtesztjére utalva aláhúzta: ma Magyarországon 344 ezer igazolt sportolót tartanak nyilván. Közülük most kettő "megbotlott, hibázott" - fogalmazott hozzátéve, hogy ügyükben a szakszövetség lefolytatja a szükséges vizsgálatot és meghozza a szükséges döntéseket, de a történtekből nem vonhatók le általános következtetések, a sportágat továbbra is tehetséges versenyzők, kiváló szakmai munka és sikerek jellemzik.

Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere azt emelte ki, hogy Szolnok a magyar kajak-kenu sport egyik fellegvára, s a város vízisport telepének természeti adottságai kiválóak, miközben a kapcsolódó infrastruktúra folyamatosan fejlődik.

Kiemelte, hogy a fejlesztésre nyert 135 millió forintos pályázati támogatásból a mozgáskorlátozott sportolók számára is teljeskörűen akadálymentes, 20 férőhelyes, 411 négyzetméter alapterületű, fedett közlekedőkkel kialakított új szállásépület és csónaktároló készült el a telep eddig beépítetlen részén. Emellett az ingatlan területének bővítését és az elöregedett épületek rendbehozatalát is tervezik - tette hozzá.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője arról beszélt, hogy tavaly 13 ezren fordultak meg a sporttelepen, a vendégéjszakák száma pedig meghaladta az ötezret. A mintegy kétszáz helybeli mellett a világ minden tájáról érkeznek ide sportolók és a magyar kajak-kenu válogatott, köztünk számos olimpiai bajnok is rendszeresen Szolnokon készül.

MTI/Mészáros János

A tájékoztatón arról is szó esett, hogy a tervezést és a kivitelezést is szolnoki cég, a Marton Tervezőiroda és a Szoltisz Kft. végezte. Az új szállóépület energiahatékony megoldásokkal, komplex hőszigeteléssel, hőszigetelt nyílászárókkal, téliesített kivitelben készült, az épület fűtését kondenzációs kazán biztosítja. A zárható csónaktároló épület 192 négyzetméter alapterületű. Telepítésénél fontos szempont volt a Holt-Tisza közelsége a hajók kézi szállításának lerövidítése miatt. Az épület előtti térburkolat lehetővé teszi a hajók tárolását, illetve helyet biztosít a használat utáni hajókarbantartási munkák elvégzésére is. Az épület belső elrendezése és a helyiségek méretei alkalmazkodnak a különböző méretű hajókhoz, illetve a tároló állványok, közlekedők szélességi méretéhez.

A szállásépület mellett öt parkolót és két kerékpártárolót is kialakítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.