Aranylabdát Casillasnak?

A spanyol külügyminiszter Iker Casillasnak adná az Aranylabdát

Miguel Angel Moratinos spanyol külügyminiszter Iker Casillasnak, a Real Madrid kapusának ítélné oda az Európa legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát.

2008.09.26 09:33MTI/ ma.hu

Érdekes nyilatkozatot tett a spanyolok külügyminisztere. Illetve nem is maga a nyilatkozat furcsa, hanem hogy egy szakmailag „outsider” politikus az aranylabda sorsával törődik.

Nagy valószínűséggel nem lesz hatással a szavazás kimenetelére a politikus megnyilvánulása. És ez még akkor is igaz, ha a miniszter mondandója jogos és igaz.

"A kapus emberileg és szakmailag is minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyek alapján megérdemli ezt az elismerést" - mondta Moratinos.

A közismerten Atlético Madrid-rajongó politikus arra kérte a szurkolókat, hogy klub hovatartozástól függetlenül minden lehetséges fórumon támogassák a Real hálóőrét.

Az Aranylabdát a France Football című szaklap szavazásán 1956 óta minden évben Európa legjobb játékosa kapja meg.

Eddig egyszer, 1963-ban érdemelte ki kapus a díjat: negyvenöt évvel ezelőtt Lev Jasin, a szovjet válogatott klasszisa kapott Aranylabdát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.