Egy kis előzetes

Műkorcsolya-vb: három magyar Sanghajban

A juniorkorú versenyzők vívták ki maguknak a jogot arra, hogy szerepelhessenek az idei szezon világversenyein, igaz, a jégtáncos páros már elérte a korosztály felső határát, így mostantól junior viadalon már nem fog jégre lépni.

2015.03.24 09:40MTI

A nők mezőnyében Tóth Ivett, a jégtáncosok között pedig a Moscheni Carolina, Lukács Ádám kettős képviseli Magyarországot a szerdán kezdődő sanghaji műkorcsolya-világbajnokságon.

A magyar szövetség (MOKSZ) közleményében Bálint Csaba ágazati igazgató úgy fogalmazott, a juniorkorú versenyzők vívták ki maguknak a jogot arra, hogy szerepelhessenek az idei szezon világversenyein, igaz, a jégtáncos páros már elérte a korosztály felső határát, így mostantól junior viadalon már nem fog jégre lépni. A Moscheni, Lukács kettős a januári Eb-n a 15. helyen végzett.

"Nagyon sajnálom, hogy a jövő évi magyarországi junior vb-n már nem tudnak versenyzőként a magyar közönség elé állni, Sanghaj viszont felnőtt pályafutásuk második mérföldköve, ahol ahhoz a versenyprogramjukhoz térnek vissza, amit az Eb-n nagy sikerrel mutattak be" - jelentette ki Bálint Csaba, aki Tóth Ivettel kapcsolatban azt mondta, reményei szerint megkönnyebbülten és felszabadultan adja majd át magát a versenynek.

A nemzetközi szövetség (ISU) hivatalos honlapja szerint 710 ezer dollárt (201,7 millió forint) oszt szét az egyéni viadalok, valamint a párosok és a jégtáncosok versenyének első 12 helyezettje között. A győztesek a férfiaknál és a nőknél 45 ezer dollárral, míg a jégtáncosok és a párosok között páronként 67 500 dollárral gazdagodnak.

A program szerdán a jégtáncosok és a párosok rövidprogramjával kezdődik, majd csütörtökön utóbbiak kűrjével és a női rövidprogrammal folytatódik. Pénteken a jégtáncosok futják a kűrt, a férfiak a rövidprogramot, szombaton pedig a nők és a férfiak kűrjeivel zárul a viadal, a gálát vasárnap rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.