Póló

Férfi vízilabda ob I - Ambrus Tamásért is játszottak Pécsett

Ambrus Tamásért, a vízilabdás szakmai pályafutását az FTC előtt Pécsett folytató, súlyosan beteg szakemberért is játszottak a férfi ob I 23. fordulójának szombati játéknapján, amikor is a baranyai megyeszékhelyen a PVSK a Szolnokot fogadta.

2015.03.15 04:26MTI
FB/Community for Tamás Ambrus

Az esti meccset az erőviszonyoknak megfelelően a bajnoki listavezető, Magyar Kupa-győztes vendégegyüttes nyerte.

Az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda bejáratánál felállított gyűjtőládába dobhatta be mindenki a belépőt kiváltó, teljes egészében Ambrus Tamásnak szánt összeget. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász pedig elkülönített bankszámlát nyitott a hosszú ideje kórházi gyógykezelésre szoruló, korábbi sokszoros válogatott kapus megsegítésére.

E.ON férfi ob I, 23. forduló: PVSK-Mecsek-Fűszért - Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 3-17 (0-4, 1-3, 0-4, 2-6)

A jótékony célt is szolgáló bajnoki mérkőzésen a szolnoki oldalon Madaras Norbert, Nagy Viktor, Varga Dániel és Varga Dénes személyében együttesen négy olimpiai és öt világbajnoki arany gazdája szállt vízbe, amellett a Tisza-partiakat három szerb légiósuk közül ezúttal kettő, Milan Aleksic és Zivko Gocic erősítette, ennél fogva a tabella 13. helyét elfoglaló házigazdáknak csakis a tisztes helytállás lehetett a céljuk.

A Bajnokok Ligája főtábláján - vagyis az európai csúcssorozat legjobb 12 klubcsapata között is - szereplő Szolnok a Varga fivérek, s a vb-aranyérmes Vámos Márton, valamint a világbajnok, olimpiai bronzérmes Aleksic találataival már az első negyedben 4-0-ra elhúzott, az első pécsi gólt követően pedig 7-1-ig meg sem állt a vendégalakulat. A nagyszünet után sem változott a mérkőzés képe: a hazaiak küzdöttek a Szolnok "világválogatottjával" szemben - kevés sikerrel. Bár a listavezető kissé visszavett a tempóból, így is a harmadik negyedben négy, a befejező nyolc percben pedig hat alkalommal eredményes volt, miközben a pécsiek a meccs második felében csupán két ízben tudtak kapuba találni.

további eredmény: A Híd-OSC-Újbuda - VasasPlaket 10-3 (2-0, 2-0, 3-2, 3-1)

korábban: FTC - ZF-Eger 7-13 (0-4, 1-2, 4-3, 2-4)

Debreceni VSE - Valdor-Szentes 9-8 (4-0, 2-3, 3-1, 0-4)

Kaposvári VK - UVSE-Hunguest Hotels 14-7 (4-1, 3-1, 3-1, 4-4) KSI SE - RacioNet-Honvéd 6-5 (0-0, 2-1, 3-4, 1-0) BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - Tiszavirág-Szeged-Diapolo 7-8 (1-3, 3-2, 2-0, 1-3)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.