Legyőzte a PINKK-et

Női kosárlabda MK: a Sopron az első döntős

A Sopron jutott be elsőként a Győrben zajló női kosárlabda Magyar Kupa fináléjába, miután a pénteki első elődöntőben legyőzte a PINKK-et.

2015.03.13 17:47MTI

Eredmény, elődöntő:
Uniqa-Euroleasing Sopron - PINKK-Pécsi 424 74-62 (17-15, 24-13, 19-17, 14-17)

Később:
Aluinvent DVTK Miskolc-CMB Cargo UNI Győr 18.00

A magyar bajnok PINKK csak az első negyedben tudta tartani a lépést az ötszörös, legutóbb 2013-ban MK-győztes soproniakkal. A folytatásban a Simon Zsófia és Bria Hartley vezette Sopron - amely megnyerte az NB I alapszakaszát - fokozatosan szakadt le kevés lepattanót szerző riválisától, és a félidőben már 41-28-ra elhúzott.

A PINKK részéről térfélcsere után is csak Őri Györgyi jeleskedett, így csakhamar 20 pontra nőtt a különbség. Az utolsó játékrészben 70-60-nál 10 pontra olvadt a néhány hete ismét Sterbenz László irányította soproniak előnye, de a győzelmük nem forgott veszélyben. A találkozó legjobbja a hajrában bokasérülést szenvedő Simon Zsófia lett 17 ponttal.

A Sopron szombaton 18 órakor döntőt vív a Diósgyőrrel vagy a házigazda Győrrel, míg a PINKK 15.30 órától a bronzéremért küzdhet majd a másik elődöntő vesztesével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.