Férfi kézilabda Eb

Újabb orosz-ukrán halasztás a magyar selejtezőcsoportban

Az orosz-ukrán politikai konfliktus miatt másodszor is el kellett halasztani a két ország férfi kézilabdacsapatának Európa-bajnoki selejtezőjét a magyar érdekeltségű csoportban.

2015.03.10 15:07MTI

Az európai szövetség (EHF) kedden jelentette be, hogy az orosz-ukrán mérkőzést - amelyet már tavaly októberben le kellett volna játszani, de akkor április 28-ra tették át - júniusra halasztja. Abban a hónapban le kell zárni a sorozatot. Akkorra az EHF útmutatása alapján el kell dőlnie, mely csapatok jutnak ki a decemberi, lengyelországi kontinensviadalra, amely döntő jelentőséggel bír a riói olimpiai kvalifikáció szempontjából.

A csoportban a magyarok előbb legyőzték a portugálok, majd Ukrajnában is nyertek, az oroszok pedig Portugáliából hozták el a két pontot.

Legközelebb április 30-án rendeznek fordulót, akkor az oroszok Csehovban fogadják a magyarokat, az ukránok pedig a portugálokat a Kijev melletti Brovariban. Május 2-án Veszprémben lesz a magyar-orosz, Vila Nova de Gaiában a portugál-ukrán összecsapás.

Június 10-én vagy 11-én a magyarok Portugáliában vendégszerepelnek, és akkor lenne az ukrán-orosz mérkőzés is. Június 13-án vagy 14-én a magyarok fogadják az ukránokat, az oroszok pedig a portugálokat, és kérdés, ebben hónapban mikor tartják meg az orosz-ukrán meccset. Elképzelhető, hogy ha nem lesz tétje, akkor meg sem kell rendezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.