Forbes

Három focista a legjobban kereső magyar sportoló

A Kínában légióskodó korábbi hannoveri és ferencvárosi kedvenc állítólag évi 1,2 milliárd forintot tehet zsebre.

2015.03.06 10:49ma.hu

A Forbes magazin magyar kiadása szerint Huszti Szabolcs a legjobban kereső magyar sportoló.

A Kínában légióskodó korábbi hannoveri és ferencvárosi kedvenc állítólag évi 1,2 milliárd forintot tehet zsebre.

Ez igaz is lehet, hiszen néhány napja Filipovics Vladan, Huszti menedzsere azt nyilatkozta, hogy annyi pénzt kap a magyar focista a Távol-Keleten, amellyel a Bundesligában csak a Bayern München vagy a Borussia Dortmund vetekedhetne.

A második legjobban kereső magyar sportoló Dzsudzsák Balázs, évi körülbelül 760 millió forinttal, a harmadik helyen pedig ugyancsak egy focista, Szalai Ádám áll több mint 600 millióval.

A negyedik a kézilabdázó Nagy László, az MKV-MVM Veszprém világklasszisa évente körülbelül 230 millió forintot keres.

Ami a külföldieket illeti, a súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobb profi ökölvívójának tartott Floyd Mayweather a leggazdagabb, legalábbis 2014-ben ő kereste a legtöbbet, körülbelül 26 milliárd forintnak megfelelő összeget.

Nagy az esély arra, hogy jövőre is ő végezzen az élen, hiszen az idén minden idők egyik legjobban várt meccsén fog összecsapni májusban Las Vegasban Manny Pacquiaóval.

A második helyen Cristiano Ronaldo áll, a Real Madrid portugál aranylabdása 22 milliárdot keresett tavaly. Az NBA-s kosaras LeBron James a harmadik 20 milliárddal, Lionel Messi a negyedik 18 milliárdos bevétellel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.