Nagyszerű teljesítmény, országos csúcs

Koronglövő Vk: Hegyi Norbert nagyon közel volt a kvótához

Hegyi Norbert férfi trapban nagyszerű teljesítménnyel, országos csúcsbeállítást jelentő 123 korongos eredménnyel bejutott a döntőbe, melyben ötödik lett, és éppen lemaradt a riói kvótáról az olimpiai kvalifikációs acapulcói koronglövő világkupa-versenyen.

2015.03.04 07:15MTI

A 40 éves sportlövő a viadal honlapja szerint a kétnapos, 125 korongos alapversenyben végig nagyszerűen lőtt. A hétfői első nap után 50-ből 49 találattal az élbolyban volt, majd a keddi folytatásban a harmadik és a negyedik 25-ös sorozatban is hibátlanul teljesített, az utolsóban pedig csak egyet hibázott, így 123 koronggal, holtversenyben a második legjobb eredménnyel biztosította helyét a hatos döntőben. Hegyi alaperedményével Bodó Zoltán 1996-ban elért magyar csúcsát állította be.

A versenyen az első két hely ért kvótát, így a döntőnek óriási jelentősége volt. A fináléban tiszta lappal kezdett a hat résztvevő, akiknek 15 korongra kellett lőniük az első, rangsoroló szakaszban, mely után az első kettő az aranyéremért folyó párharcba került, s egyúttal megszerezte a riói olimpiai szereplés jogát.

Hegyi remekül kezdett a fináléban, az első hét korongot eltalálta és vezetett, nyolcadikra azonban hibázott. Két sikeres lövés után ismét rontott a magyar versenyző, aki még ekkor is jó pozícióban volt, sőt, újabb három találatot követően hármas holtversenyben az élen volt, azaz szétlőhetett volna a kvótáért. A 15. korongot azonban Hegyi nem találta el, míg az olasz Massimo Fabrizzi és az ausztrál Michael Diamond nem hibázott, így ők örülhettek az ötkarikás kvalifikációnak.

Hegyi Norbert ezzel 12 koronggal zárta a finálét két másik lövőhöz hasonlóan, akikkel szétlőtt a bronzmeccsért, s mivel ebben alulmaradt velük szemben, az ötödik helyen zárt. A magyar versenyző élete legjobb eredményét érte el, s pályafutása során először jutott be világkupa-viadal fináléjába.

A szám másik magyarja, Szollár András 119 koronggal a 35. helyen végzett a 83 fős mezőnyben.

A viadalon csütörtökön Gerebics Roland és Bognár Richárd dupla trapban, míg vasárnap Pongrátz Bianka női skeetben szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.