Nem 12, hanem 16 ilyen díjat osztanak ki

Kibővül a hónap műhelye-díjazás

Kibővítik a hónap műhelye-díjazást, az idén ugyanis negyedévente egy csapatsportágban érdekelt klub vagy szakosztály teljesítményét is elismerik a szervezők, az év végén sorra kerülő gálán pedig az év műhelye-díjból is kettőt osztanak ki.

2015.03.04 03:30MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Decathlon és az utanpotlassport.hu közös keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a hónap műhelye-díj változatlan formában működik tovább, de a közönségszavazáson negyedévente nem öt, hanem tíz jelölt kerül fel a listára, mert akkor egyéni mellett csapatsportágak szakosztályaira és egyesületeire is lehet voksolni. A negyedévente nyertes műhelyek az egyéni sportágakat képviselő havi győztesekhez hasonlóan 500 ezer forintos Decathlon vásárlási utalvánnyal gazdagodnak, azaz egy év alatt nem 12, hanem 16 ilyen díjat osztanak ki. Az év végi gálán mindkét győztes - egy egyéni és egy csapatsportág képviselője - kétmillió forinttal járó elismerésben részesül.

A sajtótájékoztatón adták át a januári hónap műhelyének választott Sportország SC rövidpályás gyorskorcsolya-szakosztályának a díjat, amelyet Bánhidi Ákos vezetőedző vett át Bartha Csabától, a MOB sportigazgató-helyettesétől, Pósfai Gábortól, a Decathlon ügyvezető igazgatójától, és Bruckner Gábortól, az utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó ügyvezetőjétől. A közönségszavazáson a Debreceni Sportcentrum SI kézilabda-szakosztálya nyert, amely 100 ezer forintos vásárlási utalványt kapott.

"A január hónap legjobbját kiválasztó kuratóriumi ülésen nem volt nehéz meghozni a döntést, a Sportország ugyanis az elért eredmények alapján kiemelkedett a mezőnyből" - mondta Bartha Csaba, kiemelve, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók az elmúlt években már sokszor bizonyítottak, így a MOB a téli sportágak közül tőlük várja a legjobb eredményeket.

A világkupa-sorozatban egyéniben és a váltó tagjaként is érmeket nyert, a múlt hétvégi junior világbajnokságon összetettben bronzérmes Liu Shaolin Sándor, valamint öccse, Liu Shaoang, továbbá a nőknél magyar bajnok, a váltóval Európa-bajnoki bronzérmes, csupán 15 éves Bácskai Sára Luca is a Sportország SC versenyzője.

A hónap műhelye-díjat 2013-ban alapították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.