Labdarúgás

Nyolc új futballista érkezett Nyíregyházára

A Nyíregyháza Spartacus nyolc új játékost igazolt, de ők nem léphetnek pályára a labdarúgócsapat őszről elhalasztott hétvégi mérkőzésén.

2015.02.17 19:43MTI

A Nyíregyházának nagy gondot okoz az a szabály, miszerint csak olyan futballista léphet pályára az új időpontra kiírt meccsen, aki az eredeti időpontban is a klub igazolt labdarúgója volt.

"Egészen faramuci és döbbenetes helyzettel állunk szemben" - fogalmazott Mátyus János vezetőedző, hozzátéve, nem tudja, hétvégén milyen felállásban játszik csapata. Saját bevallása szerint ha csak azok léphetnek pályára a Paks ellen, akik ősszel is az együttes játékosai voltak, akkor - Mohamadou Abdouraman eltiltása miatt - mindössze nyolc mezőnyjátékossal számolhat biztosan.

A felkészülési időszakban rengeteget dolgoztak, és "ha ezek után ez a nyolc új játékos nem tudna játszani, akkor sporttörténelmet írna a magyar szövetség" - mondta a tréner. A klub jelenleg tájékoztatást vár a szövetségtől arról, hogy kik szerepelhetnek szombaton Pakson.

"Mi ott leszünk a stadionban, el fogunk menni, készen állunk. De ha olyan döntés születne, ami számunkra negatív, akkor csak egyetlenegy dolgot tudunk tenni, a becsületünket megőrizni" - jelentette ki Mátyus János.

Az OTP Bank Liga 11. helyén 14 ponttal álló Nyíregyháza internetes oldala szerint a Pakssal közös levélben kérték az MLSZ-től az elhalasztott és szombatra kiírt bajnoki meccs időpontjának módosítását, de a szövetség döntése értelmében a csapatoknak egy héttel a hivatalos tavaszi bajnoki rajt előtt kell játszaniuk egymással. A találkozó a 17. fordulóban azért maradt el, mert a paksi pálya játékra alkalmatlan volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.