Összeütögették

Asztalitenisz World Tour - Lovas és Pergel is főtáblás

Lovas Petra és Pergel Szandra sikerrel vette a selejtezőt, így feljutott a 64-es főtáblára az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának idei első versenyén a budapesti Tüskecsarnokban.

2015.01.29 17:15MTI
Lovas Petra (fotó: Facebook/Magyar Asztalitenisz Szövetség)

A csütörtökön záruló kvalifikációs küzdelmekben csak a csoportgyőzelem ért továbbjutást. Nagyváradi Mercédesz, Braun Éva, Ambrus Krisztina és Peterman-Varga Tímea második, Imre Leila, Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie, Fehér Zsófia, Takács Lili, Hepke Johanna és Kertai Rita harmadik, Szvitacs Alexa, Gajdos Borbála, Horváth Lilla, Tóth Kata és Madacki Mirella pedig negyedik lett csoportjában.

A negyedik helyen kiemelt Póta Georgina és a 25.-ként rangsorolt Madarász Dóra alanyi jogon kapott helyet a főtáblán, amelynek küzdelmei péntek délelőtt kezdődnek. A sorsolás alapján Póta első ellenfele a francia Pauline Chasselin lesz, míg Madarász a szerb színekben versenyző Ana-Maria Erdeljivel, Lovas a lengyel Natalia Partykával, Pergel pedig a japán Hirano Miuval kezd.

A férfiaknál magyar részről Jakab János, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás csoportelsőként továbbjutott a selejtezőből, de nekik csütörtök este még egy mérkőzést kell majd nyerni a főtáblás szerepléshez. Majoros Bence, Kriston Dániel, Szita Márton, Szudi Ádám és Hoffmann Tamás második, Bruckner Máté, Sabján Gergely, Böhm Gábor, Kovács Sebestyén, Kovács Gábor, Timafalvi Gergő, Magyar László, Molnár Krisztián, Vitsek Iván, Kovács Domonkos és Fazekas Péter harmadikként zárt a csoportjában. Pattantyús Ádám (18. kiemelt) és Kosiba Dániel (21.) biztosan tagja a legjobb 64 mezőnyének.

A szerdán kezdődött és vasárnapig tartó viadalon 48 ország 342 versenyzője szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.