89 éves volt

Elhunyt Pásztor István, tízszeres magyar bajnok kerékpáros

Pásztor István pályafutását követően az országúti szövetségi kapitányi tisztséget húsz éven át - 1967 és 1987 között - töltötte be.

2015.01.04 15:15MTI

Nyolcvankilencedik születésnapján pénteken elhunyt Pásztor István, egykori tízszeres magyar bajnok és tizennyolcszoros országos rekorder pályakerékpáros.

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének honlapja számolt be arról, hogy az 1952-es helsinki olimpián 10., valamint többszörös főiskolai világbajnok hosszas betegeskedés után hunyt el.

Pásztor István pályafutását követően az országúti szövetségi kapitányi tisztséget húsz éven át - 1967 és 1987 között - töltötte be. Edzőként legnagyobb sikere a müncheni olimpián elért hatodik hely volt. Az általa felkészített 100 km-es országúti csapat többször végzett világbajnokságokon az első tíz között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.