Hat szettben nyert

Asztalitenisz World Tour: Póta a nyolc között

Póta Georgina hat szettben legyőzte a román Elizabeta Samarát, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának egymillió dollár összdíjazású döntőjében, Bangkokban.

2014.12.12 14:59MTI
freedigitalphotos.net/antpkr

Az ITTF honlapja szerint az aktuális világranglistán 18. Póta első mérkőzésén 45 perc alatt kerekedett felül a mezőny másik európai születésű játékosán, aki egy hellyel szorul mögé az ITTF rangsorában.

Kettejük párharca így most már 2-2-re áll. Pótára a szombati negyeddöntőben egy újabb "európai", a portugálok honosított asztaliteniszezője, Yu Fu vár.

Az ITTF adatbankja alapján eddig mindössze egyszer találkoztak egymással: a tavalyi, schwechati Európa-bajnokság első fordulójában a későbbi bronzérmes Yu Fu nyert nagy csatában, 4-3-ra.

Eredmény: női egyes, 1. forduló (nyolcaddöntő):
Póta Georgina-Elizabeta Samara (román) 4-2 (6, 8, -10, -6, 10, 9)
Yu Fu (portugál)- Shan Xiaona (német) 4-3 (-10, 9, 9, -5, 6, -7, 5)

A finálé egyéni küzdelmeiben mindkét nemnél 16-16 játékos áll asztalhoz, a WT-sorozat versenyein elért pontszámok alapján lehetett részvételi jogot szerezni, s Póta tizedik lett a nők rangsorában. A Berlinben légióskodó magyar játékos pályafutása során először szerepelhet a döntőben.

A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra (utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként) vívta ki a részvétel jogát. A döntő első helyezettje 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap, a harmadikak jutalma 30 ezer, a negyeddöntősöké 15 ezer, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.