Világválogatott kézilabdás

Elhunyt Varga István, a debreceniek legendás "bombázója"

A hetvenegy éves korában elhunyt Varga István az 1970-es években a Debreceni Dózsa világklasszis átlövője 127-szer volt a válogatott tagja, ötször volt magyar bajnok.

2014.12.07 08:20MTI

Varga István világválogatott kézilabdás szombaton késő este elhunyt Debrecenben - közölte a sportember barátja.

"Elment a bombázó" - emlékeztetett Szentgyörgyi János Varga István becenevére, hozzátéve, hogy a sportoló a Debreceni Egyetem tüdőgyógyászati klinikáján hunyt el, hosszan tartó betegség után.

A hetvenegy éves korában elhunyt Varga István az 1970-es években a Debreceni Dózsa világklasszis átlövője 127-szer volt a válogatott tagja, ötször volt magyar bajnok, háromszor a magyar kupagyőztes csapat tagja és hatszor gólkirály.

Varga István sportolói teljesítményéért megkapta Debrecen város Hajós Alfréd díját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.