Rövidpályás úszó vb

Három a mai magyar igazság: Bernek Péter két testhosszal aranyos

Bernek Péter 3:34.32 perces országos csúccsal aranyérmet nyert 400 méter gyorson az úszók dohai rövidpályás világbajnokságán pénteken.

2014.12.05 17:19MTI
Fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség

Az eddig inkább hátúszásban jeleskedő 22 éves BVSC-versenyző már délelőtt az összesítésben első helyet érő időt úszta, és a délutáni döntőben még ezen is jelentősen tudott javítani. Eredménye, amely világbajnoki csúcs is, 3.02 másodperccel volt jobb a délelőtti magyar rekordnál.

A döntőben 100 méterig a második helyen haladt, akkor az élre tört, majd egyre növelte előnyét, amelyből mintegy két testhossznyit megtartott a célig.

A Magyar Úszó szövetség Facebook-kommentárja:
"Te jó ég: Bernek Peti is világbajnok!!!

Amit senki sem gondolt volna, csak ők ott, a Szőnyi úton... Bernek Peti oktatta a 400 gyors mezőnyét, minden idők harmadik legjobb idejével (3:34.32) nyert, félelmetes fölénnyel - korábban csak a két extraklasszis, Yannick Agnel és Paul Biedermann úszott ennél jobbat. Peti pedig kiüvöltött edzőinek: "Megcsináltuk!"
Hát - meg.
Nagyon nagy vagy, Peti!!!!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.